September 02, 2010

Foursquare

Jag vill ha fler vänner som sysslar med Foursquare.

Jag har typ fem vänner där, fyra av dem är Fredriks kompisar.

Så är du min vän, äger en iPhone eller nån sån där android eller vad de nu heter. Häng på!

Men vad är då Foursquare?

Stulet någonstans:

Enklaste sättet att använda Foursquare är i mobilen, där stöd finns för iPhone, BlackBerry, Android.. Väl inloggad kan du checka in på den plats/café/butik du är just nu.

Genom att se vad dina vänner är kan du lära dig vilka ställen de besöker ofta, vilka nya ställen de utforskar samt se om de är i närheten för att träffas. När du själv checkar in på en mötesplats kan du se om någon har lämnat några tips angående t.ex. menyval på en restaurang, eller tips på någonting i närheten. På så sätt kan du utveckla kännedomen om det området du är i.

För varje gång du checkar in får du poäng. +1 poäng om det är första gången på en dag, +2 om det är andra, och så vidare. Du får +5 poäng för att skapa nya mötesplatser och lika många om du checkar in på ett ställe för första gången.

Poängen används sedan för att listas på en ledartavla, som är en överblick över vem som skrapat ihop flest poäng varje vecka bland dina vänner, eller bland övriga. Ledartavlan nollställs alltid söndag midnatt och kom ihåg det viktigaste är alltid att vinna!

När man checkat in fler gånger än någon annan på en mötesplats krönas man till borgmästare (mayor) där. På vissa ställen kan den som är borgmästare bjudas på gratis kaffe, tilltugg, glass på de faktiska ställena som man är mayor på.

Bara så ni vet är jag mayor på alla de viktiga ställena som till exempel busshållsplatsen hemma
och Överums Vandrarhem.

Kom igen! Spela med mig!

No comments: