March 18, 2012

Vad vi fick att äta på Gastrologik

Ja, igår var vi alltså på Gastrologik. Väldigt cleant och jättespännande!

Vad fick vi då att äta?

Jo:

Bröd med årets första färskost.

Maräng med kycklinglever och syrligt äpple.




Glass på vattenkrasse med salta skorpor.




Surdegafriterade bitar av skrej. Fantastiskt gott!




Tre olika surdegsbröd och hembakt knäckebröd med kärnat smör.




Skrej i surströmmsingssås. Jag skulle faktiskt kunna tänka mig äta surströmming efter det här. Det var mycket gott och inte alls skrämmande.




Bläckfisk och fermenterad vitlök, morotspure, söt citron och maldel. Ja det är sant! Vi fick bläckfisk. Jag gick inte ut. Tvärt om! Jag åt upp allt med stor glädje. Det var en av de bästa rätterna för kvällen.




Gröt gjord på mannagryn dinkel lammbräss och svarttryffel.




Svensk kobe biff. Djuret hette Kejko och smakade fint.




Lammsadel, palesternacka kokt i kycklingfett, hårdostcreme och vårlök.




Rökt Carambertost med
rödbetor i mjölksyra.




Sorbet på Douglasgran från Rosendahl. Granen skulle man tydligen äta för att rensa smakerna i munnen inför desserterna.




Rotselleri, lakritskub, äppelsorbet och palesternackskräm.




Hasselnötsmousse med blodapelsin. Den här rätten var fantastisk!




Olivparfait, chokladrör med citron och rom.




Och som att detta inte räckte hamnade vi efter några sliriga timmar på Marie Laveau även på Mc Donalds!

16 rätter räckte tydligen inte..

No comments: