March 17, 2013

Ekstedt och Begging

Några dagar innan vår dubbeldejt på Ekstedt fick den ändå rätt nyöppnade restaurangen sin allra första stjärna i Guide Michelin.

Vad som gör detta ställe extra speciellt är att all mat lagas utan elektricitet. Öppen eld är det som gäller.

Vi åt deras fem rätter långa avsmakningsmeny med vinpaket, och visst var det gott.

Mer än gott!

Fantastiskt!



Vedugnsbakad pizza med färskost och paprika
Nyrökta torskkinder, smörstekt torskrom, krusbär och brynt smör.
Skorstensbakad hummer med tomat, chili och rostad mandel.
Gravat och vedugnsbakat fläsk med rökt äppelkorv och övermogna äpplen.
Glödstekt biff med höbakad pärllök och rökt oxmärg.
Citronglass, rökt mandel, saltkola och inlagd citron.

Vinerna till var underbara och frågan är om Ekstedt faktiskt slår Gastrologik?

Efter middagen gick vi till Brillo för några drinkar. När det stängde vid 02 var vi långt ifrån redo att gå hem.

Då vi alla fyra vägrar gå på Stureplans 05 ställen så åkte vi till Kungsholmen och fortsatte partyt hos Petter och Maria.

Champagnedrink och röj till Begging var som grädde på moset efter en så trevlig kväll.

Mitt i dansen hörde Fredrik något och gick ut i hallen.

Det var tidningen som kom!


Vi såg det som ett tecken att åka hem.

Väl hemma blev det en resorb som fick knyta ihop kvällen, tillsammans med soluppgången då.



Tack, tack, tack alla tre för en KUL, GOD och härlig kväll/natt/gryning!

No comments: