June 26, 2012

Sommaren är räddad!

Cirkeln - Engelsfors. Vackert namn, risig stad. Omgiven av djupa skogar där människor ofta går vilse och försvinner. Sex tjejer har just börjat gymnasiet. De har inget gemensamt - förutom att en uråldrig ondska jagar dem. Höstterminen har just börjat när en elev hittas död på en av gymnasieskolans toaletter. Alla förmodar att det var ett självmord. Alla utom de som vet sanningen.


Det fjärde offretMari Jungsteds nionde kriminalroman. Eftersom jag läst de åtta andra så kan jag ju inte sluta nu. Att läsa om mord på Gotland är en sommartradition!


Sju jävligt långa dagar - Judds pappa är död och enligt hans sista vilja ska familjen sitta shiva, en traditionell sorgemottagning i sju dagar. Med fyra syskon och en excentrisk mamma i samma hus blir det en dramatisk vecka, full av dråpliga händelser och röjda hemligheter...


Snacka snyggt: modern retorik - För att väga upp dessa mord och läskiga historier måste jag ha något med verklig nytta. En modern retorikbok som lyfter retoriken från talarstolen till vardag. Kanske kan det vara nåt?


Snart är de här!!

2 comments:

elin said...

Sju lävligt långa dagar - FANTASTISK !

becka said...

Jaa! Vad vilken tur! Längtar redan tills paketet dimper ner i brevlådan!