Igår kväll gjorde jag bullarna igen. De blev nästan lika bra och då använde jag:
50 g smör
5 dl mjölk
Värm till 37 grader och smula i 50 g jäst
Blanda i 1 tsk salt, 1-2 msk socker, 11-12 dl vetemjöl special med fullkorn.
Jäs degen i 45 min.
Slå ner degen och låt jäsa 30 min till.
Baka ut till små bullar och jäs en liten stund till.
Pensla med ägg och strö över vallmofrön.
Grädda ca 10 minuter i 225 grader.
Enkelt!
4 comments:
Nice!!!
De var så mumsiga nere i småland att jag nästan borde ta och försöka mig på dem själv....
Dock har jag ju inte mirakelmaskinen men knåda för hand gjorde man väl alltid förr =)
Puss
Sweeet, äntligen får jag receptet :D
Gjorde frallorna i morse. Shit vad goda!!! Kommer att bli en favorit. Puss sis
Jag bakade igår kväll, det blev såååå gott! Blir att baka en gång till innan jag åker till åre :D
Post a Comment